Human Design Centra | Uitleg over de negen vakjes (2024)

Het eerste wat opvalt bij het bekijken van een Human Design profiel zijn de negen verschillende vlakken, waarvan er (bij 98% van de mensen) minimaal 2 vlakken een kleur hebben. Die negen vlakken worden centra genoemd en hebben allemaal een specifieke betekenis. Daarnaast is het bepalend voor jouw energie of een betreffend centrum ingekleurd is of wit is. In dit artikel vind je de complete Human Design uitleg van al deze centra, samen met de betekenis wanneer het centrum ingekleurd of wit is.

Om deze Human Design uitleg te begrijpen is het handig als je bekend bent met je Human Design profiel. Ben je er nog niet mee bekend? Lees dan vooral mijn eerste blog over Human Design met alle informatie over je profiel of check je profiel op de site MyBodyGraph.com.

Uitleg over de negen centra binnen Human Design?

In je Human Design profiel zie je negen vlakken: de negen centra binnen Human Design. Deze negen centra hebben een connectie met het Chakra-systeem waar je misschien al van gehoord hebt.

Het verschil met het Chakra-systeem is dat daar maar 7 energiecentra erkent worden (hoewel voor de Nieuwe Tijd inmiddels ook al spraken is van menselijke lichamen met 12 chakra’s of meer). Human Design heeft echter 9 centra. Het Hart chakra is namelijk opgesplitst is een Hart en Zelf centrum (waarbij het Hart centrum rechts naast het Zelf centrum ligt) en het Milt centrum is ‘extra’.

Hierdoor hebben de verschillend centra een verdieping tegenover de chakra’s.

Dat betekent overigens niet dat de chakra’s niet meer bestaan. Ik geloof zeker wel dat wij nog steeds chakra’s hebben en verder ontwikkelen naar het systeem met 12 chakra’s. De Human Design centra zie ik dan ook meer als dat die samen jouw energetisch systeem vormen in plaats van aparte centra zijn die meer losstaande energie zijn, zoals de chakra’s.

Human Design uitleg: Wanneer is een centrum ingekleurd of wit?

De centra in het Human Design profiel geven aan waar jij specifieke energie hebt die constant is in je leven (gedefinieerde/ingekleurde centra) en waar je open staat voor de energie van je omgeving (ongedefinieerde/witte centra).

Een centrum wordt gedefinieerd wanneer er vanuit het ene centra een energiebaan (kanaal) is naar het andere centrum. Die kanalen worden gecreëerd vanuit de poorten (de nummers in de centra) die actief zijn in jouw profiel. Een poort wordt actief wanneer er op het moment van jouw geboorte of bij het intreden van je ziel in je lichaam (88 dagen voor je geboorte) een planeet in die poort staat.

Die planeten zie je in de lijsten langs je Human Design profiel staan, samen met het nummer van de poort die ze actief maken. In de tekening zie je dan dat die poort een gekleurd bolletje heeft. Dit maakt een poort actief. Daarnaast loopt er een rode (onbewuste), zwarte (bewuste) of rood/zwarte lijn uit die poort.

Wanneer 2 poorten tegenover elkaar actief zijn, dan raken de lijnen elkaar. Dit maakt dat het kanaal actief wordt en daardoor ook de centra die verbonden zijn aan dat kanaal. Hierdoor kan de energie dus van 1 centrum doorstromen naar een ander centrum.

Laten we dus voor de uitleg eens kijken wat de verschillende Human Design centra te vertellen hebben:

Hoofd Centrum

Het hoofd centrum is het centrum dat gaat over inspiratie en is daarbij ook een antenne naar het Universum.

Met een gedefinieerd hoofd centrum ben jij iemand die altijd aan het denken is en altijd op zoek is naar nieuwe en spannende ontdekkingen en inzichten. Je barst van de ideeën. En omdat een gedefinieerd hoofd centrum ook betekent dat je Anja centrum gedefinieerd is, kan je die ideeën ook goed verwerken.

Met een ongedefinieerd hoofd centrum sta jij juist open voor alle vormen van inspiratie. Het komt bij jou niet op 1 specifieke manier en je kan het ook niet sturen. Je staat volledig open voor alle invloeden van anderen in dit centrum en je vindt vaak inspiratie wanneer je juist met iets anders bezig bent of er niet over nadenkt.

Anja/Mind centrum

Het Anja/Mind centrum verwerkt de informatie die doorkomt vanuit het hoofd centrum. Dit centrum is altijd bezig om dingen uit te werken en te begrijpen. Wanneer je ‘in je hoofd’ zit, dan ben je dus vooral bezig in dit centrum.

Een gedefinieerd Anja/Mind centrum kan je zien als een computer die constant bezig is om alle informatie te verwerken. Het is een constante energiebron en geeft jou de kracht om informatie, feiten en kennis op een manier te verwerken die het beste voor jou werkt.

Een ongedefinieerd Anja/Mind centrum betekent dat jij oprecht open minded bent en op allerlei manieren informatie en inspiratie kan verwerken. Het betekent alleen ook dat jij geen constante vorm van dingen onthouden hebt en het is dus niet verwonderlijk dat jij wel eens dingen vergeet.

Keel Centrum

Het Keel centrum is het centrum van expressie en dingen voor elkaar krijgen binnen Human Design. Dit gebeurt niet alleen via spreken, want ook actie ondernemen en schrijven gebeurd via het keelcentrum.

Met een gedefinieerd Keel centrum kan jij op een constante manier expressie geven aan de centra die jij aan het keel centrum verbonden hebt. De energie stroomt namelijk van dat centrum door naar je keel en vanuit je keel naar buiten.

Een ongedefinieerd Keel centrum betekent dat jij geen constante energie in je keel hebt, waardoor je de ene keer niet uit je woorden kan komen, terwijl je de andere keer niet kan stoppen met praten. Voel daarbij goed of WAT je wilt zeggen ook echt voor je klopt, omdat dit beïnvloed kan zijn door de energie om je heen.

Zelf Centrum

De naam van het Zelf centrum verklapt het al: dit centrum gaat over jou, over wie jij bent en hoe je dit naar buiten draagt. Daarnaast geeft het ook de richting en het doel aan je leven.

Met een gedefinieerd Zelf Centrum weet jij goed wie jij ECHT bent. Je hebt een duidelijk doel en richting in je leven waar je naar toe werkt vanuit een innerlijk kompas die altijd voor jou beschikbaar is. Je wilt niet alleen jezelf zijn, maar je wilt de beste versie van jezelf zijn en je weet precies welke kant je hiervoor op moet gaan.

Met een ongedefinieerd Zelf centrum ben jij wie je bent op dit moment. Maar gisteren of morgen? Dat zijn mogelijk andere versies van jou! Je hebt geen specifieke constante energie in dit centrum waardoor dat jij beïnvloed wordt door je omgeving in wie je bent. Hierdoor kan je het gevoel hebben dat jij geen identiteit hebt en dat dat ‘niet goed’ is. Maar weet dat deze openheid juist is wie jij echt bent!

Hart Centrum

Waar je zou verwachten dat dit centrum over liefde gaat, gaat het Hart centrum juist over de wilskracht om voor je dromen te gaan. Deze wilskracht kan op 2 manieren ingezet worden: om het ego te dienen of om je ziel/het Universum te dienen.

Luister maar naar je hart, want dat klopt! Dat is het beste advies voor iemand met een gedefinieerd Hart centrum. Jij weet namelijk al lang wat je het beste kan doen, want je hart vertelt het je. Wanneer jij echt contact maakt met die wilskracht in jouw hart en gaat voor de projecten waar je echt achter staat, dan kan jij bergen verzetten.

Met een ongedefinieerd Hart Centrum is wilskracht voor jou een energie die niet standaard aanwezig is. Er kunnen dagen zijn dat jij puur vanuit je hart en je wensen volop de kracht voelt om ervoor te gaan, maar je zal merken dat dat op andere dagen niet zo is. Het is voor jou belangrijk om alles wat jij doet niet te vergelijken met anderen. Je hebt niets te bewijzen.

Human Design Centra | Uitleg over de negen vakjes (2024)
Top Articles
Airikacal Leaks - TikTok Star's Controversy | All Perfect Stories
warning C4311: 'type cast' : pointer truncation
Public Opinion Obituaries Chambersburg Pa
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Shoe Game Lit Svg
El Paso Pet Craigslist
Georgia Vehicle Registration Fees Calculator
Nordstrom Rack Glendale Photos
Tap Tap Run Coupon Codes
The Many Faces of the Craigslist Killer
Full Range 10 Bar Selection Box
Caroline Cps.powerschool.com
Www.paystubportal.com/7-11 Login
New Mexico Craigslist Cars And Trucks - By Owner
Craigslist Farm And Garden Tallahassee Florida
Midlife Crisis F95Zone
Grab this ice cream maker while it's discounted in Walmart's sale | Digital Trends
50 Shades Darker Movie 123Movies
Bend Pets Craigslist
Find Such That The Following Matrix Is Singular.
Erica Banks Net Worth | Boyfriend
eHerkenning (eID) | KPN Zakelijk
Icivics The Electoral Process Answer Key
Riherds Ky Scoreboard
Empire Visionworks The Crossings Clifton Park Photos
Ford F-350 Models Trim Levels and Packages
European Wax Center Toms River Reviews
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Violent Night Showtimes Near Johnstown Movieplex
Annapolis Md Craigslist
Delta Math Login With Google
Sacramento Craigslist Cars And Trucks - By Owner
Southtown 101 Menu
Shauna's Art Studio Laurel Mississippi
Hypixel Skyblock Dyes
Desirulez.tv
Craigslist Org Sf
The 38 Best Restaurants in Montreal
Synchrony Manage Account
Honda Ruckus Fuse Box Diagram
Skyrim:Elder Knowledge - The Unofficial Elder Scrolls Pages (UESP)
Latest Nigerian Music (Next 2020)
Deshuesadero El Pulpo
20 bank M&A deals with the largest target asset volume in 2023
Mitchell Kronish Obituary
Gli italiani buttano sempre più cibo, quasi 7 etti a settimana (a testa)
Sandra Sancc
40X100 Barndominium Floor Plans With Shop
Ewwwww Gif
Causeway Gomovies
Costco Tire Promo Code Michelin 2022
Acellus Grading Scale
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6238

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.